Savaş negatif ve olumsuz bir kelime. Hayatımızda istemiyoruz. Ancak istemediğimiz ve karşı olduğumuz bir çok şeye maruz kalıyoruz. Bu nedenle “bunlara” karşı korunmak için “bunlar” hakkında bilgi sahibi olmamız da gereklidir.
Şiddet siz istemeseniz de bazen gelip sizi bulabiliyor. Bu şiddet fiziki olmayabilirde.. Şiddeti bir varlığın diğer varlığın üzerine tahaküm kurma çabası diyerek tanımlarsak. Kavramı daha da geliştirmiş oluruz.
Wing Tzun’un dört temel prensibi
1- Yol boşşa ilerle.
2- Yapışık kal.
3- Güce karşı durma
4- Çekilirse takip et.
Sosyal ilişkilerinizi de bir savaş stratejisi ile yönetebilirsiniz. İş yaşamından, özel hayatınıza kadar daha sakin ve daha kontrollü olabilirsiniz.
Savaş sanatları, kökeni insanların ilk yaşam mücadelesi verdiği zamanlara dayanır. 10. ve 14. yüzyılda atlı kavimler süvari birlikleriyle dünya medeniyetlerini tam anlamıyla kasıp kavurdu. Atlı kavimler süvari birliklerini hayvan sürülerini otlatırken – sürüyü çevirme, sürüye giren yabancı hayvanları ayırma, dağılan sürüyü toplama, seçilen hayvanının sürüden çıkartılıp kurban edilmesi…vb. gibi yöntemler- savaş içinde kullanacakları teknikleri de geliştirdiler.
Şehir hayatında insanlarla daha iç içe bir yaşam sürmekteyiz. Wing Tzun bize tam da bu yaşamın kurallarına göre düzenlenmiş bir savaş sanatı. Chi Sao (Yapışık Eller) ile rakibinle sürekli kontak halinde kalarak onun hislerine göre atak yapmayı ve saldırılarına cevap vermeyi öğreniyorsunuz.
Chi Sao’yu hayatınızda uygulamanın yollarını da ders içinde bulabilirsiniz. Salonda yapacağınız antremanla zihninizin içindeki fikirleri adrenalin ile atabilirsiniz.
to "Savaş sanatı nedir?"